Teràpia de parella

Psicòloga de Manresa, especialista en teràpia de parella i resolucó de conflictes.

teràpia de parella a manresaQuan les parelles es troben en situació de crisi i estan plenes de dolor i sense il · lusió, o no poden afrontar els esdeveniments que les envolten, poden triar la teràpia de parella com una forma de resoldre les dificultats per les que estan passant.

La teràpia de parella té com a objectiu treballar per a la reconstrucció de la relació de la parella o bé, si això no és possible, s'ajuda cap a la preparació per a un procés de separació en què participen les dues parts. Es tracta d'un procés de mediació que permet ajudar a trobar acords en les situacions on també hi ha fills comuns de la relació. També, es poden treballar dificultats en la relació de parella amb un treball individual, tot i que això suposa menys possibilitats de canvis i efectivitat.

Així mateix, podrà ser útil quan els membres de la parella s'adonen que la seva vida comú els resulta molt difícil i plena de confusions. En aquests casos, la teràpia col · labora perquè cada membre pugui aclarir el que està passant i comprendre les seves necessitats i les de la seva parella, trobant vies de convivència conjunta més afavoridores per a ambdues parts.

Dins la teràpia de parella , es poden aprendre noves formes de comunicació i d'expressió de sentiments, emocions i modificar patrons de relacions disfuncionals. També, desenvolupar habilitats de comunicació i de resolució de conflictes, augmentar la capacitat per manejar els canvis i treballar qualsevol situació que suposi sofriment per alguna de les dues parts.