Psicologia clínica i Teràpia familiar sistèmica i de parella a Manresa

teràpia familiar a manresaElvira Puig Vilaseca, psicòloga especialitzada en psicologia clínica i teràpia familiar i que ha treballat com a psicoterapeuta des de l'any 1990, tant a l'àrea privada com en centres públics, amb experiència en la salut mental i en entorns psicosocials. El restabliment de l'equilibri personal, de la parella i de la família, així com facilitar la disminució del sofriment, són els principals objectius  a l'hora d'aplicar les seves teràpies.

Fruit de l'experiència tant teòrica com pràctica amb un enfocament sistèmic integrador que anima a seguir treballant tenint en compte els entorns relacionals més propers, com són els sistemes familiars.

El treball terapèutic també pot ser individual, orientat al canvi mantenint la idea bàsica de comprendre a la persona en el seu entorn en el context del sistema del qual forma part. D'utilitat per resoldre trastorns clínics i dificultats relacionals.

Des d'un punt de partida en què l'empatia serà la vostra aliada,  per ajudar a recuperar la comunicació en la parella, a reconstruir la relació o, si això no és possible, a preparar un procés de separació en què participin les dues parts, i en el qual hi hagi acords mitjançant la mediació.

De la mateixa manera, a la recerca de trobar el camí que permeti a la família créixer i superar junts les dificultats en nens i adults, les crisis que promouen els símptomes. En la teràpia, es proposen alternatives, es busca accentuar les competències de la pròpia família i activar la seva participació en la resolució dels seus problemes. El terapeuta, en una dinàmica de treball actiu, no decideix quins són els canvis a realitzar, sinó que ajuda a afavorir situacions que produeixen el canvi.

A més de l'activitat clínica, es realitzen supervisions a professionals, tallers i cursos de formació sobre el model sistèmic-relacional.